United minstens voor een paar uur aan de leiding

Manchester United is voor een paar uur koploper in de Premier League. Zaterdagmiddag klopte het Tottenham Hotspur, maar dat verliep niet van een leien dakje. Op het einde haalde United het wel met 3-1.

Wayne Rooney stond nog altijd aan de kant en Tottenham kon met vertrouwen aan de wedstrijd beginnen, want het versloeg eerder al Arsenal en Chelsea.

De eerste helft was er weinig opwinding te bespeuren en bij de rust stond de logische 0-0 nog steeds op het bord. Na de pauze had United twee goeie kansen op rij. Eerst kopte Berbatov naast en Nani zijn schot scheerde de paal.

Rond de zestigste minuut kreeg United een penalty. Evra werd neergehaald in de zestien door Assou-Ekotto en Giggs miste niet. Tien minuten later was alles te herdoen, want King kopte een corner aan de tweede paal binnen.

In het slotkwartier trok United nog eens alle registers open. Met een fantastische stiftbal zette Nani de 2-1 op het bord en vijf minuten later maakte Giggs het karwei helemaal af. Met zijn tweede penalty van de namiddag, na een fout op Nani, werd het nog 3-1. (AN)