Zuid-Korea wil Belgisch-Nederlandse WK-bid steunen

Anthony Van der Planken
| 3 reacties
Zuid-Korea wil Belgisch-Nederlandse WK-bid steunen
Foto: © SC

België en Nederland lijken een belangrijke stap in de strijd om de organisatie van het WK 2018 te hebben gezet. De Zuid-Koreaanse voetbalbond, die zelf kandidaat is voor het toernooi van 2022, overweegt om de Belgisch-Nederlandse kandidatuur te steunen.

Afgelopen week trok een afvaardiging van het Belgisch-Nederlandse bidcomité naar Zuid-Korea om daar de mensen te overtuigen van de kandidatuur. Guus Hiddink, die na het WK 2002 enorm populair is in Korea, reisde mee en dat lijkt zijn vruchten afgeworpen te hebben.

Hiddink had een uitgebreid gesprek met Chung Mong-joon, voormalig Zuid-Koreaans bondsvoorzitter en nu vice-president van de FIFA. In die rol heeft hij ook een belangrijke stem in de toewijzing van de WK's van 2018 en 2022 eind dit jaar.

Na afloop liet Chung Mong-joon verstaan België en Nederland te willen steunen in hun strijd om het WK van 2018. De Zuid-Koreaan hoopt zelf het toernooi van 2022 binnen te halen en rekent in ruil op de steun van de Benelux. "Het WK 2018 gaat wellicht naar een Europees land", vertelde Chung. "Omdat Korea een buitengewoon goede relatie heeft met Hiddink, overweeg ik om de Belgisch-Nederlandse campagne te steunen. In ruil kunnen zij ons helpen in de strijd om het WK 2022."

De WK's van 2018 en 2022 worden in december van dit jaar toegewezen. Algemeen wordt aangenomen dat het WK van 2018 naar Europa gaat. België en Nederland krijgen in die strijd de concurrentie van Engeland, Rusland en het duo Spanje - Portugal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties