Valencia wint, Xerez bijna zeker van degradatie

Kristof Blomme
| 3 reacties

Dinsdagavond won Valencia met 3-1 van Xerez. De derde plaats kan de Spaanse club nu niet meer ontglippen. Xerez mag zich opmaken voor de Segunda Division.

Valencia won een thuismatch tegen rode lantaarn Xerez met 3-1. Tien minuten voor de pauze openden de bezoekers verrassend de score langs Armenteros. Vlak voor het rustsignaal stelde Mata orde op zaken. Na de pauze ging de thuisploeg op dat elan door. Op het uur was het opnieuw Mata die prikte. Halfweg de tweede helft bezegelde Silva het lot van de bezoekers.

Valencia telt nu negen punten voorsprong op Mallorca, met nog slechts twee wedstrijden te gaan. Mallorca speelt woensdagavond nog tegen Real Madrid. Xerez is bijna veroordeeld tot de Segunda Division. Het telt nu vijf punten achterstand, vanavond kan de degradatie een feit zijn.