Barcelona met de beste papieren

Maarten Coenen
| 3 reacties

De titelstrijd in Spanje doet verdacht veel denken aan die in Nederland. Met nog één speeldag te gaan worden Barcelona en achtervolger Real Madrid gescheiden door één schamel puntje.

Barcelona had op papier een moeilijke klus voor de boeg, het moest op bezoek bij FC Sevilla, de nummer 4 in de stand. Toch kon Barça al voor de rust afstand nemen van de thuisploeg: na 5' bracht Messi de bezoekers op voorsprong en nog voor de pauze zette Xavi met een uitstekende pas Bojan op weg naar de 0-2. Toen Pedro op het uur de 0-3 binnen knalde leek het een onverwacht gemakkelijke avond te worden voor Barcelona, zeker nadat de thuisploeg ook nog eens met 10 man verder moest. Dat was echter buiten Sevilla gerekend dat via goals van Kanouté en Fabiano op 2' tijd de marge op 1 bracht. De laatste 20' was het nog bibberen voor de bezoekers, maar ze hielden stand en gaan in pole position naar de laatste speeldag.

En dat is natuurlijk slecht nieuws voor... Real Madrid. Dat had op puntenverlies gerekend van zijn grote rivaal. Zelf deed Real wat het moest doen tegen Athletic Bilbao, het won met 5-1. Maar ondanks de zware cijfers had de thuisploeg het knap lastig. Rond de 20ste minuut bracht Cristiano Ronaldo Real op een 1-0 voorsprong, nadat de bezoekers tot 10 man herleid waren. Maar nog voor de rust zorgde Yeste ervoor dat de bordjes in evenwicht hingen. Daarna was het lang wachten op een bevrijdende treffer voor de thuisploeg, maar in de 73ste minuut bracht Higuain de stand op 2-1 en met goals van Ramos, Benzema en Marcelo werden het uiteindelijk nog zware cijfers.

Barcelona pakt op de laatste speeldag altijd de titel als het wint thuis tegen Valladolid. Als Barça niet wint is het afhankelijk van het resultaat dat Real Madrid op Malaga behaalt. Wanneer Real dan wint zijn zij kampioen, in alle andere gevallen pakt Barcelona de titel, ook bij gelijk aantal punten door het resultaat in de onderlinge matchen.