Wie wordt kampioen: Chelsea of Manchester United?

Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Wie wordt kampioen: Chelsea of Manchester United?
Foto: © SC

Chelsea en Man Utd verzorgen straks de spannende finale van het Engelse kampioenschap.

Chelsea leidt met één punt voorsprong op United. De Londenaars spelen in eigen huis tegen Wigan Athletic. Een zege is voldoende voor de landstitel, de eerste onder de Italiaanse manager Carlo Ancelotti, meteen in zijn debuutjaar.

"Verliezen zou een tragedie zijn. Dan zijn we de titel kwijt. Ik zie Man U niks laten liggen thuis tegen Stoke", aldus Ancelotti. "Iedereen wil winnen, want het is toch weer even geleden dat Chelsea de titel pakte en eigenlijk moet deze club altijd voor de titel gaan."

"We hebben een goed seizoen gespeeld. Ook in de onderlinge confrontaties met United. Ik vind eigenlijk dat we verdienen om straks nog op die eerste plaats te staan."

Als Wigan erin zou slagen om Chelsea de titel te ontfutselen, dan zou het pas de derde ploeg zijn dit seizoen die punten komt pakken in de competitie op Stamford Bridge. Het toont aan hoe moeilijk Chelsea op eigen terrein te destabiliseren valt.

Al zullen ze bij Chelsea de heenwedstrijd in Wigan niet rap vergeten. Op 29 september 2009 won Wigan in eigen huis met 3-1. "Met een zeer sterke prestatie op Stamford Bridge willen wij ons seizoen afsluiten", aldus Wigan-manager Martinez. "We geloven er echt in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties