Walem: "Aan mijn lot overgelaten bij Anderlecht"

Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Walem: "Aan mijn lot overgelaten bij Anderlecht"
Foto: © SC

Johan Walem verlaat Anderlecht ondanks een titel met de beloften. Hij trekt naar Udinese. De ex-Rode Duivel spreekt voor het eerst over het waarom van zijn beslissing.

"Ik voelde me de laatste maanden vaak alleen", zegt Walem aan de Waalse pers. "Het klinkt misschien naïef, maar ik verlaat de club van mijn hart omdat ik een slechte relatie heb met bepaalde personen. Ik ga nu aan de slag als jeugdcoach bij Udinese, mijn ex-club."

"Namen? Die geef ik niet. Ik heb nooit voor een polemiek gezorgd en wil dat ook nu niet doen. Het doet pijn om te vertrekken, maar ik ging niet meer vooruit."

"De laatste maanden voelde ik me vaak alleen en kreeg ik geen steun van de staf van de A-kern. Misschien hadden sommigen schrik voor hun plaatsje, maar mij was het enkel om het welzijn van de club en de jongeren te doen. Ik zeg het duidelijk: ik wou niet naar de A-kern."

"Ik wilde enkel respect en de jongeren vooruithelpen. Ik hoopte op een nauwere en meer constructieve samenwerking, maar het mocht niet zijn. Jammer."

"Ik heb een goeie band met voorzitter Vanden Stock. Hij hield me altijd voor dat hij van mij de nieuwe Jean Dockx wilde maken van de club. Ik hoop dat dat op een dag mag uitkomen. Ik ga nu weg, maar ik ben er zeker van dat ik op een dag ook weer terugkom."

"Een andere club in België interesseerde me niet. Hier wil ik alleen voor Anderlecht werken. Ik ga nu naar Italië om mij als coach te vervolmaken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties