Deflandre mag opkrassen bij Lierse

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
Deflandre mag opkrassen bij Lierse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric Deflandre dwong met Lierse de promotie naar eerste klasse af, maar de 36-jarige rechtsachter zal volgend seizoen niet meer op het Lisp rondlopen. Zijn contract wordt niet verlengd.

“Er was een mondelinge belofte dat ik bij promotie een contractverlenging zou krijgen, maar daar komt de club nu dus van terug”, zegt Deflandre in HLN. “Natuurlijk ben ik wat ontgoocheld, maar dat is nu eenmaal voetbal. Nu hoop ik alsnog elders aan de slag te kunnen.”

Trainer Aimé Anthuenis was nochtans tevreden over de voormalige Rode Duivel. “Hij vond dat ik stabiliteit bracht in de defensie en hij zag dat ik nog steeds erg gemotiveerd was. Maar ik verneem via via dat de kans reëel is dat Anthuenis zelf niet mag blijven. En aangezien Herman Helleputte mij een tijdlang uit de kern zette toen hij nog trainer was, voelde ik al wel wat nattigheid.”

Deflandre houdt wel goede herinneringen over aan zijn passage in Lier. “Ik ben fier dat ik me na een moeilijke periode terug in het team wist te knokken en dat we achteraf de titel pakten. Weet je dat ik het voorbije seizoen zelfs geen enkele match verloor? Ik denk dus wel dat ik mijn steentje heb bijgedragen aan Lierses succes.”

De 36-jarige verdediger denkt nog niet aan stoppen en heeft contacten met drie andere tweedeklassers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties