Eriksson: "Noord-Korea kan de verrassing worden"

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Eriksson: "Noord-Korea kan de verrassing worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Eriksson van Ivoorkust zit op het WK in de poule des doods met Brazilië, Portugal en Noord-Korea. De Zweed heeft een opvallende boodschap voor de buitenwereld.

"Iedereen spreekt maar over de poule des doods met Brazilië, Portugal, en wij. Noord-Korea wordt er als vierde land gewoon aan toegevoegd. Ik wil daar hier en nu voor waarschuwen", zegt Eriksson.

"Ten eerste weten wij niets van dat land, we kunnen alleen hun resultaten bekijken op papier. Voorts heb ik enkele uitwedstrijden van hen kunnen opvragen op DVD die ze speelden op weg naar het WK. De thuiswedstrijden krijg je niet te pakken, want in Noord-Korea lossen ze geen beeld, je krijgt zelfs geen contact met dat land."

"Ten tweede komen Portugal, Brazilië en wij met een team aan vol Europese internationals die er een lang seizoen hebben opzitten. De Noord-Koreanen spelen met 20 van de 23 in de Noord-Koreaanse competitie die speciaal is afgestemd op dit WK. Die spelers zijn al maanden op trainingskamp. Hun fysiek  is ongelooflijk goed. Ze blijven rennen tot de 95ste minuut, zonder vermoeid te zijn. Dat is me echt opgevallen."

"Fysiek staan ze verder dan welk land ook. Hun trainingskamp zal niet van de poes zijn. De fysiek wordt er werkelijk in gedrild. Bovendien kunnen ze goed in organisatie spelen. Ze zijn onvermoeibaar. We mogen hen echt niet onderschatten. Het wordt heel moeilijk om tegen hen te scoren, dat weet ik nu al."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties