Het ontbrekende sterrenelftal in Zuid-Afrika

Manuel Gonzalez
| 10 reacties
Het ontbrekende sterrenelftal in Zuid-Afrika
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Straks om 16u wordt in Zuid-Afrika het WK afgetrapt met de openingspartij tussen het gastland en Mexico. Maar ondanks alle sterren die straks aanwezig zijn, zullen er ook een heleboel ontbreken.

Voetbalkrant.com stelde een elftal met invallers samen van ontbrekende sterren op het WK. Zo vielen Rio Ferdinand (Engeland), Nani (Portugal), Ballack (Duitsland), Beckham (Engeland) en tal van anderen in de aanloop naar deze wereldbeker met kwetsures uit de boot.

In doel staat Shay Given, de Ier van Manchester City. Ierland haalde het WK niet door in de barragematch tegen Frankrijk te verliezen via de befaamde handsbal van Thierry Henry. Achterin spelen we met drie spelers: Essien, de Ghanees van Chelsea is voor de gelegenheid een verdediger. Voorts nog Rio Ferdinand, de Engelsman van Man Utd en Javier Zanetti, de Argentijn van Internazionale. Zanetti werd door Maradona niet opgenomen in zijn selectie.

Op het middenveld vinden we Nani (Portugal), Beckham (Engeland), Ballack (Duitsland) en Totti (Italië) terug. De eerste drie zijn gekwetst, Totti werd door bondscoach Lippi van Italië niet geselecteerd. Drie spelers in de spits: Ronaldinho (Brazilië), Van Nistelrooy (Nederland) en Zlatan (Zweden). Ronaldino en Van Nistelrooy konden hun trainers niet overtuigen, Zweden wist zich niet te plaatsen voor het WK.

Een overzichtje:

Doel: Shay Given (Ierland)
Verdedigers: Javier Zanetti (Argentinië), Rio Ferdinand (Engeland), Michael Essien (Ghana)
Middenvelders: Nani (Portugal), David Beckham (Engeland), Michael Ballack (Duitsland) en Francesco Totti (Italië)
Aanvallers: Ronaldinho (Brazilië), Ruud Van Nistelrooy (Nederland), Zlatan Ibrahimovic (Zweden)

Invallers: Cech (Tsjechië, keeper), Mikel (Nigeria), Arshavin (Rusland), Olic (Kroatië), Dzeko (Bosnië-H.) en Hazard (België).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties