Cristiano Ronaldo en Drogba houden elkaar in evenwicht

Cristiano Ronaldo en Drogba houden elkaar in evenwicht
Foto: © SC

Portugal heeft zijn eerste wedstrijd op het WK niet kunnen winnen. De Portugezen bleven na een heel matig duel steken op een 0-0-gelijkspel tegen Ivoorkust.

Bij Ivoorkust stond Lokeren-doelman Barry Copa naar goede gewoonte weer tussen de palen. Copa moest eigenlijk in de hele wedstrijd geen bal pakken. De Ivoriaan was wel bijna geklopt op een knal van Cristiano Ronaldo, maar de Portugees zag zijn bal tegen de paal belanden. Beide teams hadden duidelijk geen zin om te verliezen en kozen daarom voor een behoudende aanpak.

Ivoorkust trad overigens zonder Didier Drogba aan. De aanvaller brak in de voorbereiding een botje in zijn arm, maar viel na de rust wel in. Ook hij zorgde echter niet voor doelpunten. De Ivorianen waren in de tweede helft nochtans de betere ploeg. Vooral een bedrijvige Gervinho (ex-Beveren) kreeg enkele kansen, maar de spits van Lille schoot voorlangs ofwel kopte hij over.

Portugal had geen antwoord klaar tegen het sterkere spel van Ivoorkust. Cristiano Ronaldo was onzichtbaar en aanvallend ingestelde spelers als Deco en Liedson zorgden niet voor de gewenste impulsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties