Paraguay wint makkelijk van onmondig Slovakije

Paraguay staat met één been in de achtste finales na winst tegen Slovakije. Paraguay speelde een heel sterke eerste helft en bekroonde die met een doelpunt van Vera. In de slotfase van de tweede helft verdubbelde Riveros de voorsprong nog.

De beginfase van de wedstrijd was helemaal voor Paraguay. Slovakije loerde vooral op de counter, maar kon nooit echt onder de druk van de Zuid-Amarikanen uitkomen. Paraguay voerde de druk op en dat resulteerde vooral in schoten vanop afstand. Riveros, Valdes en Barrios zagen hun schoten echter over en naast gaan.

Een doelpunt kon niet lang uitblijven en even voor het halfuur was het middenvelder Vera die Paraguay de verdiende voorsprong bezorgde. Een doorsteekpas van Barrios werd door 'Rambert' enig mooi met buitenkant voet in doel gewerkt. Paraguay haalde de voet iets van het gaspedaal en daardoor kon Slovakije iets beter in de wedstrijd komen.

Veel kansen leverde dat niet op, behalve een kopbal van Salata die hoog over doel ging. Het was daarentegen Paraguay dat nog de beste kans kreeg. Santa Cruz profiteerde bijna van gestuntel in de Slovaakse verdediging. Doelman Mucha voorkwam met een goede beenveeg echter erger. Paraguay ging dus rusten met een 0-1 voorsprong.

In een spektakelarme tweede helft beperkte Paraguay zich vooral tot het in de ploeg houden van de bal. Slovakije probeerde wel, maar kwam niet door de gordel van Paraguyaanse verdedigers. De beste kans van de tweede helft kwam zelfs op naam van Paraguay. Santa Cruz, de sterkste speler op het veld, zette goed voor, maar de kopbal van doelpuntenmaker Vera verdween net aan de verkeerde kant van de paal.

Met een 0-1 voorsprong bleef het natuurlijk gevaarlijk tot het einde voor Paraguay. Slovakije bakte er echter bijzonder weinig van. Er zat weinig of geen beweging in de ploeg en van inspiratie was er ook geen sprake. Paraguay leek er op elk moment te kunnen overlopen, maar wachtte daarmee tot in de slotfase van de wedstrijd. Riveros knalde een afvallende bal snoeihard tegen de netten. Daarmee was de kous helemaal af voor Slovakije.