RSCA-Argentijnen: "Zo snel mogelijk een taal leren"

RSCA-Argentijnen: "Zo snel mogelijk een taal leren"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Dinsdagmorgen werden de twee Argentijnse aanwinsten van Anderlecht voorgesteld: Pablo Chavarria en Pier Barrios. De twee kregen de kans om hun verhaal te doen aan de pers.

Waar Chavarria kan bestempeld worden als een vlotte jongen is Barrios meer timide. Het grootste deel van de tijd was het dan ook Chavarria die het woord voerde. Op de vraag of ze hun ex-ploegmaat Matias Suarez om raad hadden gevraagd, waren de twee wel eensgezind. "Natuurlijk, Mati heeft veel over Anderlecht gepraat", aldus de twee jonge Argentijnen. "Hij heeft ons gezegd dat dit een heel goede club is."

"Matias is een heel goede vriend van mij", gaat Chavarria verder. "Toen hij naar Anderlecht verhuisde ben ik de ploeg beginnen volgen. Zowel in de Belgische competitie als in de Europa League. Ja, er was interesse van andere clubs, maar de aanwezigheid van de andere Argentijnen en het prestige van de club overtuigden me heel snel. Lang heb ik niet hoeven twijfelen."

"België is niet te vergelijken met Argentinië", aldus Barrios. "Ik proberen zo snel mogelijk één van de landstalen te leren om mijn integratie te vergemakkelijken. Nee, schrik voor een aanpassingsperiode heb ik niet."

Chavarria, de spits die ook op de flank uit de voeten kan, dweept met enkele grote Argentijnse spitsen. "Higuain en Diego Milito zijn mijn grote voorbeelden. Ik ben echter een ander type spits", aldus de aanvaller die niet echt een goalgetter is, maar wel iemand die snel de diepte opzoekt. "Demichelis is zo'n beetje mijn voorbeeld", zei de schuchtere Barrios.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties