Volg de ontknoping in groep A fase per fase!

Manuel Gonzalez
| 15 reacties
Volg de ontknoping in groep A fase per fase!
Foto: © SC

Om 16u starten de laatste twee duels in groep A. Uruguay met Forlan (foto) neemt het op tegen Mexico terwijl gastland Zuid-Afrika het geplaagde Frankrijk partij geeft. Mogen de Fransen nog hopen of eindigt het hun avontuur hier en wie wint de groep?

Volg beide matchen live fase per fase vanaf 16u!

Mexico - Uruguay > KLIK HIER

Frankrijk - Zuid-Afrika > KLIK HIER

Uruguay en Mexico spelen voor de groepswint al kan één van hun twee nog altijd afvallen bij een nederlaag en Frankrijk of Zuid-Afrika met voldoende goals verschil wint. Indien Mexico en Uruguay gelijkspelen stoten zij allebei door naar de volgende ronde. Uruguay is dan groepswinnaar voor Mexico. Frankrijk en Zuid-Afrika zijn dan sowieso uitgeschakeld.

Welke scenario's kunnen we verwachten?

A) Mexico en Uruguay spelen gelijk > Uruguay en Mexico zijn geplaatst, Uruguay is groepswinnaar

B) Mexico klopt Uruguay met (bijvoorbeeld) 1-0 > Mexico wint de groep, Uruguay komt dan op  4 punten en een doelsaldo van 3-1. Frankrijk kan dan alleen over Uruguay als het met vier goals verschil wint van Zuid-Afrika of Zuid-Afrika kan over Uruguay als het met vijf goals verschil wint van Frankrijk. Voor elke goal meer die Mexico wint van Uruguay moeten Frankrijk en Zuid-Afrika er ééntje minder maken om door te stoten.

C) Uruguay klopt Mexico met (bijvoorbeeld) 1-0 > Uruguay wint de groep, Mexico komt dan op 4 punten en een doelsaldo van 3-2. Frankrijk kan dan alleen over Mexico als het met vier goals verschil wint van Zuid-Afrika. 3-0 zou hen hetzelfde doelsaldo opleveren, maar Mexico won het onderlinge duel van Frankrijk. Zuid-Afrika kan in dat geval nog tweede worden als het met vijf goals verschil wint van Frankrijk. Voor elke goal meer die Uruguay wint van Mexico moeten Frankrijk en Zuid-Afrika er ééntje minder maken om door te stoten.

Het meest realistische en haalbare scenario voor de Fransen om nog door te stoten zouden de volgende resultaten zijn:

Mexico - Uruguay 0 - 2
Frankrijk - Zuid-Afrika 3 - 0

Eindstand in de groep in dit geval:

1. Uruguay 7 (5-0) *
2. Frankrijk 4 (3-2) *
3. Mexico 4 (2-2)
4. Zuid-Afrika 1 (1-7)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties