Lippi: "Ik neem mijn verantwoordelijkheid"

Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Lippi: "Ik neem mijn verantwoordelijkheid"
Foto: © SC

Italië vloog vanmiddag uit de wereldbeker na een 2-3 nederlaag tegen Slovakije. De wereldkampioen stelde zwaar teleur in alledrie zijn wedstrijden.

"Mijn ploeg speelde met schrik in de benen, het hoofd en het hart. Als we niet hebben bereikt wat we voor ogen hadden, dan komt dat omdat de trainer de ploeg niet op de juiste manier heeft voorbereid. Fysiek en tactisch, maar vooral psychologisch niet", zei trainer Lippi op de persconferentie achteraf.

"Het doet me pijn dat mijn werk zo moet eindigen. Ik zeg niet dat we het WK gingen winnen, maar toch op zijn minst dat we van ons hadden doen spreken. Ik neem alle verantwoordelijkheid voor wat is gebeurd en wens mijn opvolger het beste."

Ook de geblesseerde doelman Buffon deed zijn duit in het zakje: "Respect voor Slovakije en Nieuw-Zeeland, maar als je niet één van beide teams kan verslaan, verdien je niet om door te gaan. Door de blessure van Pirlo misten we wat creativiteit, maar er zat niemand in Italië die ons op dat vlak wat extra had kunnen brengen. Dat is nu eenmaal de realiteit van het Italiaanse voetbal." Daarmee doelt hij zonder twijfel op de niet-selectie van Totti, Cassano en Balotelli.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties