Tongeren dagvaardt KBVB wegens laksheid

Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Tongeren dagvaardt KBVB wegens laksheid

Tongeren SK legt zich niet zomaar neer bij de degradatie naar bevordering. De club dagvaardt nu de bond omdat er nog altijd geen beslissing is gevallen in het dossier Verviers.

Verviers ging failliet maar nam een doorstart onder een nieuwe VZW en maakte het seizoen uit. Volgens Tongeren betaalde de nieuwe VZW de schulden van de oude VZW niet en dat is een noodzaak volgens de regels van de KBVB. De Belgische bond had volgens Tongeren moeten ingrijpen en de club terugzetten naar de vierde klasse.

Daarom zal Tongeren de bond nu dagvaarden in de hoop toch nog in de derde klasse te kunnen blijven. De bond had nog steeds geen beslissing genomen in het dossier Verviers en de zaak sleepte volgens de Limburgers te lang aan. Daarom spannen zijn nu een kort geding aan tegen de voetbalbond. Ook Peruwelz hoopt nog altijd in de derde klasse te blijven indien zij hun punten terugkrijgen.

Als Tongeren én Peruwelz gelijk krijgen wordt de derde klasse nog op zijn kop gezet. Er zullen dan twee reeksen van 19 ploegen of één reeks met 20 ploegen zijn. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties