Peeters wil Cercle ronde verder loodsen

Nico Wieme
| 5 reacties
Peeters wil Cercle ronde verder loodsen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na veertien jaar afwezigheid op het Europese toneel mag Cercle Brugge vanavond de wei in. Tegenstander van dienst is het onbekende Finse FC TPS Turku. “We moeten ambitieus zijn, maar ook realistisch”, is coach Bob Peeters van mening.

Omdat er na de laatste match van het voorbije seizoen veldverwarming werd aangelegd, moest de grasmat in het Jan Breydelstadion opnieuw worden ingezaaid. Voor Cercle was dit een klein probleem, aangezien de vereniging al midden juli in de tweede voorronde van de Europa League moet aantreden.

Het groen-zwarte bestuur bereikte daarop een akkoord met AA Gent om de heenmatch in het Jules Ottenstadion af te werken. De wedstrijd tegen FC TPS Turku wordt daar vanavond om 19.45u afgetrapt. Voetbalkrant.com volgt de partij live vanuit Gent en biedt u ook de kans om de hoogtepunten hier te volgen.

Eergevoel

Bij groen-zwart kijken ze met het nodige vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen de Finse nummer drie. Voor Bob Peeters betekent deze Europese match meteen zijn vuurdoop als coach op het hoogste niveau. “We moeten ambitieus zijn, maar ook realistisch. We zullen ons dubbel plooien om de volgende ronde te behalen, want voor Cercle is Europees voetbal een eer. Twee dingen stemmen mij minder tevreden: Turku is volop gerodeerd, want zij zitten halverwege hun competitie en wij spelen onze thuismatch in Gent.”

Voor dit Europese treffen kan Peeters geen beroep doen op Tony Sergeant, die pas over twee tot drie weken fit zal zijn. Ook Oleg Iachtchouck ontbreekt op het appel. De Oekraïner zou over een tiental dagen de baltraining kunnen hervatten. Honour Gombami revalideert nog steeds nadat hij vorig seizoen op Genk zijn kruisbanden scheurde en ook een meniscusletsel opliep. Igor Gjuzelov en Bojan Bozovic mogen naar een nieuwe ploeg uitkijken en werden niet in de selectie opgenomen.

Cerclepreses Frans Schotte kijkt eveneens uit naar de ontmoeting met TPS. “Europees voetbal is quasi uniek voor een ploeg als Cercle. Zulke wedstrijden zorgen echter voor de nodige uitstraling. Ik vrees wel dat het in ons nadeel speelt dat wij nog in volle voorbereiding zitten. Toch zullen we er alles aan doen om door te stoten naar de derde voorronde.”

Liverpool

Frederik Boi maakt tegen Turku zijn Europese debuut en weet niet goed wat hem te wachten staat. “Pas na de match zal ik kunnen zeggen welke gevoelens dit teweegbrengt. Ik hoop dat we ons kwalificeren voor de volgende ronde.”

De middenvelder kijkt al verder dan het dubbele duel met TPS. “Ik wil niet hautain klinken, maar tegen een Finse ploeg Europees spelen, zou eigenlijk maar een veredelde oefenmatch mogen zijn. Toch is het dat niet, want het is een match met inzet. Uiteraard speel ik liever tegen Rijsel of Liverpool. Wie weet wacht ons zo’n ervaring als we doorstoten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties