Cercle alsnog door naar derde voorronde EL

Bram Coenen
| 85 reacties

Cercle Brugge is vanavond met 1-2 gaan winnen bij TPS Turku. Daarmee stoot het team van Bob Peeters alsnog door naar de derde voorronde van de Europa League.

Cercle stond vanavond voor een zware taak in Finland nadat het thuis met 0-1 had verloren van TPS Turku. De vereniging wilde er echter voor gaan en trok meteen ten aanval. Het creëerde ook mogelijkheden, maar doelman Moisander was alert op pogingen van Bernt Evens, Frederik Boi, Renato Neto en Reynaldo. Cercle was duidelijk de betere ploeg in die eerste helft, maar toch was het Turku dat de score wist te openen via Johansson. Die benutte een penalty net voor rust.

Toch bleven de Bruggelingen geloven in hun kansen, zeker toen Reynaldo net na rust de gelijkmaker tegenprikte. Cercle zette alles op de aanval en vlak voor tijd loonde dat. Youngster Lukas Van Eenoo, nota bene één van de kleinste spelers op het veld, bezorgde Cercle met een rake kopbal alsnog de zege en bijhorende kwalificatie.

Cercle treft in de derde voorronde van de Europa League de winnaar van het duel tussen Sibenik en Anorthosis. De heenwedstrijd vindt plaats op verplaatsing op 29 juli, de terugmatch volgt een week later in het eigen Jan Breydelstadion.