Bernd Thijs gelooft in goede afloop straks in Kiev

Manuel Gonzalez
| 26 reacties
Bernd Thijs gelooft in goede afloop straks in Kiev
Foto: © SC

AA Gent speelt straks om 19u in de derde voorronde van de Champions League uit bij Dinamo Kiev, ooit halve finalist in het kampioenenbal ten tijden van Shevchenko en Rebrov.

Bernd Thijs speelde ooit al eens tegen Dinamo Kiev. Dat was in de laatste voorronde van de CL met zijn toenmalige club Trabzonspor. De Turken wonnen met 1-2 in Oekraïne, maar Kiev kwam op zijn beurt in Trabzon met 0-2 winnen.

"Dinamo is een stevige tegenstander en een vaste klant in de poules van de Champions League, het zal dus heel moeilijk worden", aldus Thijs in HBvL. "Maar we gaan het niet zomaar weggeven, zij zijn de favoriet, maar we gaan toch ons best doen om door te stoten."

"Ik speelde zelf nog maar tweemaal de volle negentig minuten dit seizoen. Sommige ploegmaats zelfs nog geen enkele keer. Maar toch moeten we erin geloven. Dat komt omdat we met 29 zijn, dat is vrij veel. Sommige jongens trainen daardoor met de beloften."

Marko Suler is geschorst straks. De afwezigheid van de centrale verdediger is een aderlating voor de Buffalo's. "De sterkte van Gent is onze brede kern", zegt trainer Dury. "Rosales is onzeker, hij ondervindt veel last van de enkel. Wils daarentegen is fit voor de partij."

Kiev-Gent trapt af om 19u. De partij komt niet op TV.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties