Peeters wil geen risico's nemen tegen Anorthosis

Nico Wieme
| 24 reacties
Peeters wil geen risico's nemen tegen Anorthosis
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge neemt het vanavond in de heenmatch van de derde voorronde van de Europa League op tegen Anorthosis Famagusta. Bob Peeters hecht echter meer belang aan de Belgische competitie en is daarom van plan enkele spelers te sparen.

Na de 0-1-thuisnederlaag in de vorige ronde tegen TPS Turku gaf bijna niemand nog een cent om de kansen van Cercle om zich te Europees te plaatsen. De vereniging verbaasde door in Finland met 1-2 te gaan winnen en hoopte op een mooie affiche in de derde voorronde. Met Anorthosis Famagusta kwam niet bepaald de gedroomde tegenstander uit de bus.

Competitie belangrijker

Als groen-zwart zich kwalificeert voor de play-offs, wacht in principe wel een grote vis. Bob Peeters is echter niet van plan om tegen Famagusta alles op alles te zetten. “De competitie geniet absolute voorrang”, zei de Cerclecoach op zijn persconferentie. “Komend weekend beginnen we eraan en met wedstrijden tegen Charleroi, Germinal Beerschot en Club Brugge op het menu kennen we niet meteen de makkelijkste start.”

Peeters gaf meteen aan wat zijn bedoelingen zijn. “Ik zal niet aarzelen om tijdens de Europese matchen te roteren. Bij het ondertekenen van mijn contract is met het bestuur afgesproken dat ik de jeugd een kans zou geven. Aangezien we nu vier matchen op tien dagen spelen, moet ik erop toezien dat sommige spelers van in het begin van het seizoen niet al met overbelasting te kampen krijgen.”

Niet kansloos

Hans Cornelis speelt tegen Anorthosis zijn achttiende Europese match. De rechtsachter trad eerder al negen keer aan voor Club, zes keer voor KRC Genk en twee keer voor Cercle. “Het blijft een aparte belevenis omdat je een andere voetbalcultuur leert kennen”, blikte Cornelis vooruit. “Er is ook veel meer aandacht rond een Europese match. In dit soort wedstrijden kunnen we nog enkele schoonheidsfoutjes wegwerken.”

De blonde verdediger acht Cercle niet kansloos tegen de Cyprioten. “We hebben in ieder geval weer heel wat progressie geboekt, al blijft het een stap in het onbekende. De kansen zijn gelijk, want geen van beide teams heeft al competitieminuten in de benen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties