Hazard wil meer bescherming van de scheidsrechters

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Hazard wil meer bescherming van de scheidsrechters
Foto: © SC

Eden Hazard werd de voorbije twee seizoenen verkozen tot Beste Jongere in de Franse eerste klasse. Dit jaar wil de 19-jarige Rode Duivel opnieuw een stapje vooruit zetten.

“Het zou mooi zijn als ik na dit seizoen uitgeropen wordt tot Beste Speler”, zegt Hazard. “Vorig seizoen bleef ik soms nog afwezig, dat mag dit jaar niet meer gebeuren.” Trainer Rudi Garcia bevestigt: "Hij moet nog regelmatiger worden."

Hazard beseft dat het geen makkelijk seizoen wordt. De verdedigers houden hem meer en meer in het oog. Vorig seizoen werd hij maar lieft 133 keer foutief afgestopt.

“Ik hoop altijd dat de scheidsrechters mij zullen beschermen, maar ik maak me geen illusies”, aldus Hazard. “Als een speler een fout moet maken op mij, wil dat zeggen dat ik goed aan het spelen ben.”

De Rode Duivel kreeg ook een nieuwe positie toebedeeld, achter de spitsen. Dat ligt hem voorlopig nog niet. “Ik voel me meer thui op de flank. Daar krijg ik meer de bal toegespeeld. Al moet ik ook toegeven dat ik ook nog niet beweeg zoals het moet.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties