Hazard: "Ik zal nooit een patron worden"

Steurbaut Kersten
| 20 reacties
Hazard: "Ik zal nooit een patron worden"
Foto: © SC

Eden Hazard was tegen Finland één van de weinige lichtpunten bij de Rode Duivels. Maar de 19-jarige aanvaller van het Franse Rijsel zal nooit een patron worden.

“Ik kan misschien wel een leider worden”, zegt Hazard in de Franstalige pers. “Maar verwacht van mij nooit dat ik de patron van de nationale ploeg word. Dat laat ik aan anderen over.”

Hazard heeft niet het karakter om een patron te worden in zich, meent de kleine balgoochelaar. “Ik ben geen prater, eerder zelfs een beetje een gesloten persoon. Maar het stoort me niet dat een ploegmaat me aanwijzigingen geeft. Ze mogen zelfs tegen mij roepen.”

De Waals-Brabander voelt zich klaar om morgen al tegen Duitsland te spelen, maar beseft dat het voor zijn landgenoten nog te vroeg is. “We moeten inderdaad nog groeien, maar dat lijkt mij een kwestie van automatismen”, zegt hij in HNB. “Daarvoor moeten we meer samenspelen.”

“De wedstrijd tegen Duitsland zal ook iets anders worden. Tegen de Finnen moesten wij het spel maken na die vroege goal. De Duitsers zullen het initiatief naar zich toetrekken. Marouane Fellaini en Daniel Van Buyten, de twee meest ervaren spelers, waren er ook niet bij. Er is helemaal geen reden tot paniek. Het komt wel in orde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties