Antwerp: Het moet veel beter

Dirk Pieters
| 29 reacties
Antwerp: Het moet veel beter
Foto: © SC

Antwerp kan het zich dit jaar weer niet veroorloven om zo zwak te spelen als afgelopen seizoen. De Great Old eindigde toen pas op een achtste plaats en kon nooit aanspraak maken op de eindronde. Kan de club het dit jaar wel?

VORIG SEIZOEN

Het werd een seizoen om snel te vergeten voor de jongens op Den Bosuil. De Great Old begon sterk aan de competitie en met een 2-2 gelijkspel op het veld van Lierse leek de club vertrokken te zijn. Toch ging het nadien van kwaad naar erger en werd trainer Ratko Svilar op straat gezet. Colin Andrews moest de moeilijke taak overnemen, maar deed het (met heel wat youngsters) niet onaardig. Uiteindelijk eindigde de club wel maar op een teleurstellende achtste plaats.

TRANSFERS

Ondanks het transferverbod slaagde de oudste club van het land er toch in heel wat spelers binnen te halen. Het duurde een tijdje tot het verbod werd opgeheven, maar nadien ondertekenden heel wat spelers een contract. Zo komt Stavros Glouftsis, maker van 28 doelpunten afgelopen seizoen in derde klasse, opnieuw naar Den Bosuil. Ook Said Abbou moet de Great Old helpen aanvallend. Mike Van der Linden komt over van Cappellen, maar zal vooral bij de beloften moeten laten zien wat hij kan. Op het middenveld kwam er ook een oude bekende naar Deurne. Alexander Di Gregorio mag opnieuw de aanvoerdersband aantrekken bij zijn Antwerp. Ook Kerem Zevne (ex Racing Genk en MVV) en Tsibasu Washily vechten voor een plaatsje op middenveld. Vooral achteraan haalde de club heel wat versterking. Bart Van Zundert, Marvin Peersman, Thomas De Corte en Jasper Vermeerbergen moeten de nieuwe verdediging van Antwerp vormen. Enkel Thomas Phibel bleef over van afgelopen seizoen. Voor in het doel haalde de Great Old Ferhat Kaya binnen van FC Brussels. Sommige spelers (Sidy Ceesay en Lukeba) hopen nog op een contract bij de oudste club van het land, maar dat zit er voorlopig nog niet in. Ahmed Sabbabti kreeg een contract bij de Great Old, maar het ziet er naar uit dat zijn passage bij de club maar van heel korte duur zal zijn.

De tweedeklasser zag ook heel wat spelers vertrekken. Het zwaarste verlies is hoogstwaarschijnlijk Tibor Tisza en Ransford Addo. Tisza trok terug naar Hongarije en Addo is nog steeds op zoek naar een nieuwe club. Matthias Trenson en Manu Kenmogne trokken naar Cyprus, terwijl Zarko Jelicic en Spencer Verbies een contract ondertekenden bij reeksgenoot Waasland-Beveren. De overige einde contractspelers (Gbarssin, Frankel, Vervaeke en Van Trier) zoeken nog steeds een club.  

VERWACHTINGEN

Antwerp voegde heel wat Belgen toe aan zijn kern en blijft nog steeds de kaart van de jeugd trekken. In de voorbereiding liet de Great Old zien alvast over een meer dan degelijke kern te beschikken. Zo won het de derby tegen Germinal Beerschot met 1-0. Ondanks de jonge kern kan Antwerp rekenen op de ervaring van Di Gregorio, Van Zundert, De Vriese en Oris. Dit moet voldoende zijn om mee te strijden voor een plaats in de eindronde.

PROGNOSE: 4de plaats

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties