Vleminckx scoort hattrick tegen Willem II

Fabian Morren
| 23 reacties

De Belgen waren zondagmiddag goed bij schot in Nederland. Bjorn Vleminckx was de absolute uitblinker bij NEC Nijemegen. De spits scoorde een hattrick.

NEC won met 3-5 bij Willem II. Aan de rust stond de club uit Nijmegen nochtans 2-1 achter. Maar in de tweede helft vond Vleminckx het welletjes. De spits maakte eerst gelijk vanaf de stip en nadien tikte hij de 2-3 binnen. Vleminckx zorgde in het slot ook nog voor de vijfde treffer van de bezoekers.

Ook bij het Roda JC van Harm Van Veldhoven ging het opvallend goed met de Belgen. Roda won met 1-3 bij ADO Den Haag. Laurent Delorge en Jimmy Hempte zorgden voor twee van de drie goals.

Utrecht won met 3-1 van NAC Breda. Dries Mertens scoorde het tweede doelpunt van de thuisploeg.