Leider NEC verslikt zich in promovendus Excelsior

De Nijs Michael
| 1 reacties

In Nederland nam NEC het vrijdagavond op tegen promovendus Excelsior. De club uit Nijmegen, zonder de geblesseerde Thomas Chatelle, ging verrassend onderuit tegen de Rotterdamse laagvlieger. Het werd 4-2.

De wedstrijd begon nochtans vrij goed voor NEC. De bezoekers hadden overwicht, maar waren onmondig voor doel. Net voorbij het half uur zette Björn Vleminckx zijn team dan toch op rozen, de Belgische aanvaller trapte een voorzet van John Goossens tegen de netten: 1-0, meteen de ruststand.

Na de pauze kwam Excelsior veel beter voor de dag. Na minder dan tien minuten trapte Jordy Clasie de gelijkmaker op het scorebord. De Rotterdammers gingen vervolgens voluit voor de aanval en dat resulteerde amper twee minuten later in een tweede treffer, Daan Bovenberg was de schutter van dienst.

Excelsior haalde de voet vervolgens van het gaspedaal en daar profiteerde NEC van. Een kwartier voor tijd kon Bas Sibum de bordjes op aangeven van Lasse Schöne opnieuw gelijk hangen. Lang duurde het Nijmeegse feestje echter niet, want vijf minuten later tekende Roland Bergkamp voor de 3-2. Gyon Fernandez velde in de slotfase het eindverdict: 4-2.