Top drie blijft onveranderd

viki meeuwis

In de Noorse Tippeligaen werd afgelopen weekend de 21e speeldag afgewerkt.

Strømsgodset nam het thuis op tegen SK Brann. Op het half uur kwam Brann op voorsprong. Keeper Larsen moest tot twee keer toe de bal wegwerken maar toen die bij Guastavino terecht kwam,  stuurde die de bal vanop twaalf meter recht in doel. Met nog twintig minuten te gaan in de tweede helft kreeg Nordkvelle de bal toegespeeld van Storflor en wist keeper Opdal te verschalken. De partij eindigde met een 1-1 eindstand. Brann schiet met dit ene punt weinig op en blijft onderaan bengelen.

De wedstrijd tussen de twee nieuwkomers Kongsvinger en Haugesund eindigde in een 0-1 overwinning voor Haugesund dat het goed blijft doen. Doelpuntenmaker van dienst was Steinsland, in de tweede helft. Kongsvinger blijft met vijftien punten op de voorlaatste plaats hangen.

Hønefoss verloor op eigen veld van Stabæk. Op het kwartier stond Stabæk al 2-0 voor. Het eerste doelpunt viel via Jon Inge Høiland op aangeven van Veigar Pall Gunnarsson. Het was Gunnarsson die zelf het tweede doelpunt scoorde, amper twee minuten later. Na de rust kon Gunnarsson nog een tweede keer scoren ondanks een goede bewaking van de verdediging van Hønefoss. Debutant Marius Helle maakte er uiteindelijk 0-4 van.

Tromsø zette Odd Grenland met 3-1 opzij. Net voor het kwartier kon Peter Kovacs voor Odd Grenland scoren nadat Rambekk hem van een goede pass had voorzien. Keeper Sahlman kon de bal niet uit doel houden. Het duurde niet al te lang vooraleer Tromsø van antwoord diende, Kayke Rodrigues kon de bal na een vrije trap voorbij keeper Arason trappen. Ook na de rust kon Rodrigues nog een keer scoren en zette zo de thuisploeg op voorsprong. Het beslissende doelpunt viel met nog een goede tien minuten te gaan via George Mourad. Tromsø doet een goede zaak in de strijd om de tweede plaats en heeft nu 39 punten en blijft voorlopig derde.

Viking bleef op een 2-2 gelijkspel steken tegen Start. Op het half uur kwam Viking op voorsprong via een owngoal van Clarence Goodson. Iets later kon Mads Stokkelien de scheve situatie terug rechtzetten met een knap doelpunt. Na de rust was het Start dat uitliep dankzij het doelpunt van Espen Børufsen en de erg zwakke defensie van Viking. Niet veel later kon Erik Nevland de eindstand op 2-2 brengen.  Bij Viking was de verslagenheid groot na afloop want tijdens de match zag het spits Patrik Ingelsten uitvallen met een zware blessure dat hem wellicht een half jaar aan de kant zal houden.

Lillestrøm won met het kleinste verschil van Aalesund. Het enige doelpunt kwam er na de rust via Edwin Eziyodawe.

Rosenborg lijkt op weg naar de landstitel nadat het Molde met 3-1 versloeg. Magne Hoseth zette Molde in de dertiende minuut op voorsprong maar even later kon Roar Strand de gelijkmaker scoren. Op het half uur bediende Moldskred Mikael Dorsin die de bal netjes in doel werkte. Iversen kon na de rust de 3-1 op het bord zetten. RBK heeft nu 49 punten, negen meer dan Vålerenga dat vanavond speelt tegen Sandefjord.

Vålerenga won die partij overtuigend met 3-0. Het was uitkijken of VIF het vertrek van Moa goed zou verteren. Sandefjord de rode lantaarn, was geen partij voor de club uit Oslo. Kort na de rust kon Bojan Zajic de bal naar Luton Shelton sturen die de bal in doel werkte. Enkele minuten later kon Shelton opnieuw scoren op aangeven van Fellah. In de slotfase kon de jongere broer van Moa, Mustafa Abdellaoue de 3-0 op het bord zetten. Met deze zege blijft VIF op de tweede plaats staan met 40 punten, negen minder dan RBK.