Rapide Lebbeke en Eeklo delen de punten

Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke en Eeklo delen de punten
Foto: © SC

De eerste competitiewedstrijd van promovendus Rapide Lebbeke is uitgedraaid op een gelijkspel al kon de match alle kanten uit. Eeklo legde de thuisploeg een snel tempo op maar wrong enkele mooie kansen de nek om.

Rapide schoot direct uit de startblokken en Lendert Putteman kon slechts met moeite worden afgestopt. Eeklo reageerde onmiddellijk. Rodji Ben Ahmed bediende Diego Van Wingen maar die liet de kans liggen. Even later miste Kevin Frechier onbegrijpelijk voor open doel. Bij een afvallende corner was Koen Mathys attent op een vlam van Jasper Schotte. Halfweg de eerste periode poeierde Diederik Van Driessche een kopbalpass van Bram De Roover via een verdediger rakelings naast. Aan het halfuur werd mogelijk handspel in de bezoekende verdediging weggewuifd. Dominique Lefèvre dwong Bjorn Van Avermaet tot een dubbele karpersprong. Frechier verlengde een vrije trap naast en Jeroen Scheerlinckx kopte een vrijschop nipt over. Een vlijmscherpe voorzet van Putteman ging aan iedereen voorbij. De Roover katapulteerde een hoekschop in het zijnet op slag van rust.

Beide ploegen namen gas terug na de koffie en pas na een 10-tal minuten kwam er enig animo. Putteman verlengde een vrije trap tegen de touwen maar werd afgevlagd. Onmiddellijk erna was de debuterende scheidsrechter kop van jut toen hij de ogen sloot nadat Putteman onderuit werd gemaaid. Rapide enigszins aangeslagen en Eeklo profiteerde. Ben Ahmed schilderde een voorzet op het hoofd van David Lootens en die kopte in de benedenhoek. De thuisploeg reageerde met een knal van Lefèvre waar Van Avermaet heel wat moeite mee had. Putteman bediende Maarten Cooreman maar die knalde naast. Seconden later pakte Stijn Vermeiren een tweede geel. Rapide moest met 10 verder en stak een collectief tandje bij. Lefèvre stuurde Lendert Putteman in het straatje en de bordjes hingen gelijk. Het spel bleef snel heen en weer gaan maar echte kansen vielen er niet meer tot net voor affluiten. Cooreman kopte een vrijschop van David Heyrman over de lat en de match was afgelopen.

Rapide Lebbeke: Mathys, K. Scheerlinckx, Vermeiren, Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Van Driessche, Lefèvre (73’ B. Van Driessche), Cooreman, De Roover (85’ Mannaerts), Van den Abbeele.

Eeklo: Van Avermaet, Schotte, De Maesschalck, Frechier (65’ Van Moorhem), Van Wingen, Vandercruyssen, De Ham, Van Loo, Dhaese (87’ Gueye), Pirelli (46’ Lootens), Ben Ahmed.

Doelpunten:61’ Lootens 0-1; 67’ Putteman 1-1

Kaarten: geel: Heyrman, K. Scheerlinckx, Dhaese, Vandercruyssen. Rood: 63’ Vermeiren 2x geel

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties