Mertens kreeg nog nooit een telefoontje van Leekens

Steurbaut Kersten
| 42 reacties
Mertens kreeg nog nooit een telefoontje van Leekens
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Georges Leekens verraste door Faris Haroun bij de selectie voor Duitsland en Turkije te halen. Dries Mertens blijft opnieuw teleurgesteld aan de kant.

Mertens mocht maandag nog de Zilveren Schoen, trofee voor de tweede beste speler in Nederland, in ontvangst nemen. Alleen Ajacied Luis Suarez ging onze landgenoot vooraf. Toch levert het de kleine dribbelvaardige Mertens geen selectie voor de Rode Duivels op.

“Heel jammer “, zegt Mertens in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Het is toch een beetje raar. Je zit vooraf in de voorselectie,  maar als er dan spelers afvallen, dan kiest hij voor jongens die niet in die voorselectie zitten. Pas op, ik gun het Faris Haroun van harte. Ik ken hem persoonlijk en ben heel blij voor hem.”

Opvallend: Mertens kreeg nog nooit een telefoontje van de bondscoach. “Ik heb hem nog nooit gesproken als bondscoach. Misschien speelt het feit dat hij me bij Gent heeft doorgestuurd wel een rol, al denk ik persoonlijk van niet. Maar toch begrijp ik het niet goed.”

En ook in Nederland snappen ze er niets meer van. “Ik ben al blij dat ik in de voorselectie zit, maar hier vindt iedereen dat ik een plaatsje in de definitieve selectie verdien. Ik weet niet wat ik nu nog moet doen. Misschien moet ik naar een grotere club vertrekken, al is Germinal Beerschot zeker niet beter dan Utrecht. Hopelijk kan ik me in de Europa League nog eens tonen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties