Titelfavoriet Bergen lijdt eerste nederlaag, Oostende en Lommel rukken op

Bram Coenen
| 15 reacties

Titelfavoriet Bergen heeft op de 4e speeldag in de tweede klasse zijn eerste nederlaag geleden. Op het veld van Waasland-Beveren gingen de draken met 1-0 de boot in. Bergen moet nu Oostende en Lommel United naast zich dulden op de eerste plaats.

Bergen, dat in zijn eerste 3 wedstrijden 3 overwinningen boekte, ging vanavond met 1-0 de boot in bij Waasland-Beveren. Kristof Snelders zorgde voor het enige doelpunt van de avond. De Draken moeten nu Oostende naast zich dulden op de eerste plaats. De ploeg van coach Thierry Pister ging met 1-2 winnen bij Wetteren. De kustjongens kwamen eerst op achterstand na een penalty-doelpunt van De Langhe, maar wisten de scheve situatie nog om te keren via goals van Breleur en Laleman.

Ook Lommel United staat gedeeld eerste na een 2-0 zege tegen Turnhout. De mannen van coach Franky Van der Elst boekten hun derde opeenvolgende zege dankzij goals van Lenaerts en Ketting.

Het leiderstrio voelt de hete adem in de nek van Antwerp en OH Leuven, die volgen op respectievelijk 1 en 2 punten. Antwerp kwam vanavond niet verder dan een gelijkspel thuis tegen Roeselare. The Great Old kwam al snel 1-0 voor via De Vriese, maar moest toch de rust ingaan met een achterstand na goals van Dotsenko en Vandenbussche, allebei in de eerste 10 minuten nog. Antwerp zette de hele tweede helft druk op de defensie van Roeselare en kon 10 minuten voor tijd gelijk stellen via Oris. Verder kwam het niet meer. OH Leuven tenslotte ging met 1-2 winnen op het veld van Brussel en bevestigt daarmee zijn stijgende vormcurve. Maxime Annys was de held van de avond met een goal diep in blessuretijd.