Leekens: "Ik was misschien te boos op de scheidsrechter"

Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Leekens: "Ik was misschien te boos op de scheidsrechter"
Foto: © SC

Georges Leekens haalde na de nederlaag in Turkije zwaar uit naar de jonge scheidsrechter. "De scheidsrechter was net als de staat van het veld: slecht", zei de bondscoach toen.

"Ik geef toe dat ik wat overdreven boos was op de scheidsrechter", zegt Leekens vandaag in HNB. "Dat was er eventjes over, maar ik hoop dat jullie mij die emoties vergeven. Met al die gele kaarten hebben we ook problemen voor de komende matchen. Dat maakte me zo boos. Die eerste gele kaart voor Kompany was onterecht."

"We hebben een paar foutjes gemaakt, dat klopt. Maar ik blijf positief. Zowel tegen Duitsland als tegen Turkije kregen we niet waar we recht op hadden."

"We moeten nu zes op zes halen", zegt technisch directeur Collin. "Hadden we tegen Turkije nog een punt gehaald, dan zag het er heel anders uit. Wat ontbrak om een resultaat neer te zetten tegen Turkije? Ervaring."

Slechts één land plaatste zich de laatste veertien jaar voor een EK-eindronde na een start van nul op zes. Dat was Griekenland. Maar ze wonnen in 2004 wel het Europees Kampioenschap. We hoeven de hoop dus nog niet op te geven. Volgende maand trekt België naar Kazachstan voor de derde wedstrijd uit de kwalificatiecampagne. Duitsland speelt dan thuis tegen Turkije.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties