CL groep D: Barcelona moet reputatie bevestigen

CL groep D: Barcelona moet reputatie bevestigen
Foto: © SC

Barcelona lijkt de makkelijkste groep geloot te hebben, maar schijn kan natuurlijk bedriegen. Vanavond neemt de Spaanse grootmacht het op tegen Panathinaikos en ontvangt Kopenhagen Roebin Kazan.

Barcelona zou zich normaal gezien probleemloos moeten plaatsen in deze groep, maar Roebin Kazan en Panathinaikos zijn onberekenbare factoren in deze groep. De Russische club is al twee jaar op rij de sterkste in de eigen competitie en nam daarmee de macht over van Zenit Sint-Petersburg.

Barcelona heeft met versterkingen als David Villa echter nog steeds de beste papieren. De CL-kampioen van twee jaar geleden heeft met overige spelers als Iniesta, Puyol, Messi en Pedro  dan ook een wereldelftal tussen de lijnen staan. Panthinaikos werd voor het eerst in zes jaar nog eens kampioen van Griekenland. Met Djibrill Cissé heeft het een topspits in de rangen.

Kopenhagen lijkt het zwakke broertje van de reeks en moet opboksen tegen de miljoenclubs. Het speelde de laatste tien jaar zeven keer kampioen, maar kon daarin maar één keer de groepsfases van de CL bereiken.

Voetbalkrant.com, Belgiumsoccer.be en Sport-Planet.eu organiseren de Champions League Pronostiek. Wilt u een reis voor twee naar Madrid winnen of één van de vele andere prijzen, schrijf u HIER in.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties