Club, Gent en Anderlecht verdienen minimaal één miljoen euro

Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Club, Gent en Anderlecht verdienen minimaal één miljoen euro
Foto: © SC

De drie Belgische deelnemers aan de Europa League zullen minimaal één miljoen euro verdienen aan hun campagne. Dit bedrag kan nog oplopen bij kwalificatie.

De deelname aan de groepsfase levert elke club 640.000 euro op. Daarbij wordt voor elk duel in de groepsfase nog eens 60.000 euro uitgekeerd. Ter vergelijking: in de Champions League is dit 550.000 euro per groepsduel. Hieruit blijkt nog maar eens uit hoe pijnlijk de uitschakeling van Anderlecht was in de strafschoppenreeks tegen Partizan Belgrado.

Per gewonnen duel in de Europa League krijgt elke club 140.000 euro en 70.000 euro voor een gelijkspel. Elke club die de groepsfase overleeft krijgt 200.000 euro extra voor kwalificatie. De achtste finales levert 300.000 euro op, de kwartfinales 400.000 euro en de halve finale 700.000 euro.

De winnaar van de Europa League int 3 miljoen euro, de verliezende finalist moet het met 2 miljoen euro doen. De Europa League-winnaar kan maximaal 6,44 miljoen euro verdienen. De winnaar van de Champions League incasseert sowieso negen miljoen euro, los van alle inkomsten uit de vorige rondes op weg naar de finale.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties