Molde steekt de drie punten op zak

viki meeuwis

In de Noorse Tippeligaen stond afgelopen weekend de 23e speeldag op het programma.

Strømsgodset nam het zaterdag op tegen Molde. De bezoekers wonnen met 1-3. Het is een rampzalig seizoen voor Molde want het slaagde er maar niet in om punten te pakken. Zaterdag lukte het wel. Het eerste doelpunt viel op het kwartier via Thomas Holm die alleen voor doel stond. Op  het half uur kon Makhtar Thiouné vanop zeventien meter scoren waardoor Molde op een 0-2 voorsprong kwam. Keita kon iets later tegenprikken. Het was dus zaak voor Molde om na de rust de voorsprong te behouden en dat deed het ook. Baye Djiby Fall kon van een fout van de keeper gebruik maken om te scoren.

Vålerenga ontving Stabæk in het Ullevaal stadion en won de match met 2-3. De partij ging meteen goed van start want Morten Berre wist de thuisploeg in de derde minuut op voorsprong te brengen. Niet veel later was het de beurt aan Pontus Farnerud om tegen te prikken. Na de rust konden Bojan Zajic en Mostafa Abdellaoue de voorsprong verder uitbreiden. Het doelpunt van Da Costa Oliveira volstond niet om VIF van de drie punten te houden. De ploeg uit Oslo blijft dankzij deze winst op de tweede plaats staan met 46 punten.

De partij tussen Lillestrøm en Start eindigde eveens in een 3-2 eindstand. Start kwam al in de vijfde minuut op voorsprong na een goed geplaatste kopbal van Rolf Daniel Vikstøl. Frode Kippe kon op het half uur gelijk maken maar Espen Børufsen kon iets later dan weer tegenprikken. Op slag van rust kreeg LSK een strafschop omdat ref Sandmoen Clarence Goodson van een fout op Ujah verdacht. De penalty wed door Khaled Mouelhi binnengetrapt waardoor de stand bij de rust terug in evenwicht was. Ujah zelf nam weerwraak na de rust door de winning goal binnen te trappen.

Rosenborg bleef steken op een 1-1 gelijkspel tegen Viking. Pas na de rust slaagde RBK erin om te scoren via Jamtfall. Viking antwoorde iets later via een goed geplaatste kopbal van Bjarnason.  RBK behoudt een min of meer comfortabele leiding met 53 punten.

Hønefoss verloor met 0-2 van Haugesund. Thomas Sørum kon voor de rust twee keer scoren en dat was voldoende om Haugesund de drie punten te schenken.

Kongsvinger won met 1-0 van Sandefjord. Het enige doelpunt viel na de rust en kwam er via Kjell Rune Sellin. Sandefjord blijft laatste met acht punten, Kongsvinger voorlaatste met achttien punten.

Odd Grenland deed een goede zaak want het won met 2-1 van Aalesund. Al in de tweede minuut kwam Odd op voorsprong via een penalty van Morten Fevang. Odd kreeg die penalty na een fout van Jone Samuelsen. Fevang zou voor de rust nog een dieptepunt kennen toen hij de bal in eigen doel werkte en zo ongewild een punt aan Aalesund cadeau gaf. Torgeir Børven scoorde na de rust het winnende doelpunt voor Odd.

Tromsø verloor met zware 0-3 cijfers op eigen veld van Brann. In de 21e minuut probeerde Huseklepp met een schot op doel maar het was Eirik Bakke die in de rebound tot scoren kwam. Guastavino diepte de voorsprong voor de pauze nog verder uit. Met nog twintig minuten te gaan in de tweede helft kon Petter Vaagan Moen scoren op aangeven van Erik Huseklepp.