Samy: "Anthuenis niet meer alert genoeg in eerste"

Mathias Dumarey
| 23 reacties
Samy: "Anthuenis niet meer alert genoeg in eerste"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Maged Samy (foto), de voorzitter van Lierse SK, heeft meer duiding gegeven over het ontslag van trainer Aimé Anthuenis. "Aimé is te oud geworden om in eerste te werken. Het ging gewoon niet meer", aldus de Egyptenaar.

Maged Samy heeft het moeilijk met het ontslag. "Ik heb het moeilijk met de beslissing die we moesten nemen. Ik hou van de mensen met wie ik samenwerk, dus ook van Aimé Anthuenis. Maar er zijn nu eenmaal momenten in het beroepsleven dat je hard moet zijn. Aimé kreeg de sportieve vrijheid en dus is hij ook verantwoordelijk voor de 1 op 21", aldus Samy in GvA.

"De 0 op 15 was al erg, maar nu onze ploeg versterkt is, is 1 op 6 ook mager. Maar ik ga het proces van Anthuenis niet maken. Hij is een persoonlijkheid in het Belgische voetbal. Hij heeft heel veel voor Lierse gedaan, maar ik denk nu gewoon dat hij te oud is geworden voor eerste", aldus Samy. 

Samy duidt dat door het feit dat Anthuenis niet of te laat reageerde op dingen die op het veld of tijdens trainingen gebeurden. We misten de alertheid van een jonger iemand. Het werkte gewoon niet meer en dus hebben we ingegrepen", besluit Samy.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties