Trainer Heracles steunt en begrijpt Birger Maertens

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Trainer Heracles steunt en begrijpt Birger Maertens
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Birger Maertens was nog maar sinds dit seizoen aanvoerder van Heracles. Maar de ex-speler van Club leverde zijn band weer in.

"Ik communiceerde altijd al veel, zeker met de jonge spelers", zegt de nieuwe kapitein Van der Linden in VI. "Bovendien heeft het ook met mijn positie in het veld te maken. Waar mogelijk probeer ik mijn teamgenoten te helpen. We willen ons nu zo snel mogelijk veilig spelen, dat lijkt me een reële doelstelling. En als het dan beter gaat, kunnen we onze doelstelling altijd nog aanpassen."

"Ik kan hier geen spannend verhaal van maken", zegt trainer Bosz. "Birger wil zich gewoon focussen op zijn eigen spel; daar was hij niet tevreden over. Dan neem je je verantwoordelijkheid door dat aan de staf en de groep kenbaar te maken. Hij ervoer de aanvoerdersband als een last en was niet happy."

"Wij kunnen niet bepalen hoe hij het voetbal ervaart, maar ik constateer wel dat hij de laatste weken alweer beter speelt. En het is logisch dat Antoine van der Linden de aanvoerdersband nu draagt. Hij en Birger zijn heel ervaren en belangrijk voor de groep."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties