Stijnen: "Wat de discipline betreft, had Sonck gelijk"

Manuel Gonzalez
| 37 reacties
Stijnen: "Wat de discipline betreft, had Sonck gelijk"
Foto: © SC

Stijn Stijnen is sinds dit seizoen geen aanvoerder meer van Club Brugge. De doelman blikt terug op het vorige seizoen en maakt de balans op.

Wat vindt Stijnen van de kritiek van Wesley Sonck? "Dat is voor zijn rekening. Wesley is enorm ambitieus en wil altijd spelen. Zo kent iedereen hem. Dat hij ontgoocheld is dat het zo eindigde is normaal. Dat is een reactie van een sportman. Ik denk dat je die kritiek eerder in die context moet plaatsen", aldus de doelman in Sport/VM.

"Wesley Sonck heeft gelijk wat de discipline betreft. Er waren dingen die absoluut beter konden. Maar ik vind niet dat we vorig seizoen negatief moeten benaderen. We zijn negatief geëindigd en dat was beslissend."

"Over het hele jaar gezien hebben we ook mooie momenten gekend. We zijn toch mooi tweede geëindigd in de gewone competitie en derde na de play-offs en hebben een mooi Europees parcours gehad."

"De 6-2 in Gent vorig seizoen was een zware ontgoocheling. In die negentig minuten zie je het hele seizoen passeren en geef je de tweede plaats weg."

"De woordenschat die ik gebruikte na de partij richting meneer De Witte van Gent was fout. Dat moet ik durven toegeven. Zoiets komt op tv, kleine kinderen horen dat, dat is een fout van het moment. Temperament, adrenaline, zware ontgoocheling, maar niet meer dan dat."

"Wij voetballers hebben een voorbeeldfunctie. Ik ga soms naar jeugdvoetbal kijken, bij hen zie je dingen terug die profvoetballers doen. We moeten ons daar bewust van zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties