Vercauteren: "KV Mechelen wil iets rechtzetten"

Ruben Philippe
| 38 reacties
Vercauteren: "KV Mechelen wil iets rechtzetten"
Foto: © SC

Vrijdagavond trekt leider Racing Genk naar het veld van Malinwa. Genk-coach Vercauteren verwacht een gretig KV Mechelen na de 5-0-nederlaag tegen Anderlecht.

Met toppers als Standard en Anderlecht breekt voor Genk de maand van de waarheid aan. Vercauteren probeert de druk wat af te remmen. "We zullen wel zien. Het zal alleszins een moeilijke maand worden. Toch gaan wij het wedstrijd per wedstrijd bekijken. Wij moeten niet naar het resultaat op zich kijken. De manier waarop, daar moeten wij ons op focussen. Dan komt het resultaat ongetwijfeld vanzelf", aldus de oefenmeester op de persbabbel.

De eerstvolgende opdracht is KV Mechelen. De ploeg van Brys kreeg vorig weekend nog een stevig pak slaag in het Astridpark. Mede door de twee rode kaarten verloren ze met 5-0. "KV Mechelen wil natuurlijk iets bewijzen. De 5-0 op Anderlecht heeft pijn gedaan. Met de steun van het thuispubliek en de hele entourage rond de wedstrijd wordt het ongetwijfeld moeilijk. Maar wij moeten alleen maar bezig zijn met onze eigen kwaliteiten", aldus een ontspannen Vercauteren.

"Natuurlijk beginnen onze tegenstanders hun voetbal meer en meer af te stemmen op het spel dat wij spelen. Toch moeten wij elke wedstrijd geduld hebben, de opponenten 'doen slijten' en de enkele kansen, die er dan altijd wel komen, afmaken. Dat is een noodzakelijke stap dat mijn team moest zetten. En dat doen ze voorlopig goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties