Van Holsbeeck: "Niemand iets te verwijten"

Van Holsbeeck: "Niemand iets te verwijten"
Foto: © SC

Herman Van Holsbeeck wou gisteren na de wedstrijd geen commentaar geven en wou eerst een nachtje slapen over zijn conclusie van de match tegen Hajduk. De paarswitte manager was op die nacht tot het besluit gekomen dat er niemand iets te verwijten valt.

Herman Van Holsbeeck roept op om de rangen te sluiten na de derde Europese tegenslag op rij. "De mentaliteit was goed, maar het resultaat was slecht", begon Van Holsbeeck zijn betoog. "De directie vindt dat er naast het resultaat niemand iets te verwijten valt. De mentaliteit, waar al weken zo veel over te doen is, was aanwezig tegen Split."

"Ik ben lang in de kleedkamer gebleven, samen met Philippe Collin. We hebbend daar gezien dat enkele leidinggevende spelers de juiste reactie hadden. We missen gewoon dat klein beetje geluk dat we vorig seizoen wel hadden. We krijgen klappen te incasseren, maar daar moeten we ons nu overzetten."

Jacobs niet ter discussie

Dat Ariël Jacobs een verkeerde tactiek gebruikt zou hebben, vindt de manager onzin. Hij wijst hem dan ook niet aan als zondebok. "De trainer staat niet ter discussie. Het makkelijkste slachtoffer zou nu de trainer kunnen zijn, maar zo werkt het niet meer op Anderlecht. Als je een objectieve analyse maakt, komt iedereen tot de conclusie dat er wel nog werk is, maar dat er geen schuldigen zijn."

Wel is het de naakte realiteit dat er nul op zes op het Europese conto staat. "Ja, druk zal er nu wel zijn, want we hebben Split weer in de race gebracht. Moesten we daar gewonnen hebben, hadden we hen bijna uitgeschakeld. Nu zal er minstens vier op zes tegen Athene moeten behaald worden."

Kanu is vervanger Van Damme

Ook het werk van Van Holsbeeck krijgt de nodige kritiek omdat de aangetrokken spelers tot nu toe nog niet veel bijbrachten. Ook bepaalde probleemplaatsen, zoals de rechtsachter, zijn nog steeds een aanleiding tot discussie. "We zullen zien in december of Wasilewski weer zijn oude niveau haalt. Indien niet zal er zeker nog gezocht worden naar een andere oplossing", beweert Van Holsbeeck.

"Wat betreft de nieuwkomers: ik vind dat de lat hier in Anderlecht heel hoog wordt gelegd voor die jongens. Met Bulykin is hier twee jaar gelachen, maar ik keek onlangs naar de topschutterslijst in Nederland. Daar staat hij nu tweede. Ik wil maar zeggen dat je die jongens tijd moet geven. Zoals op de linksmidden, de plaats van Van Damme. We willen Kanu daar laten doorgroeien. We hebben twee jaar geïnvesteerd in die jongen. Moeten we dat nu wegwerpen?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties