KVV Zelzate herpakt zich volledig in tweede helft

Onbekend Onbekend
| 1 reacties

KVV Zelzate won afgelopen weekend met 5-1 van Stekene. Zelzate staat door deze zege op een tweede plaats met 12 punten. Leider met 16 punten is Lovendegem.

Stekene begon gretig aan de wedstrijd en zorgde ook voor de eerste kans na een vrijschop van Tim Pauwels, waarbij Frederique De Vleesschauwer met de vuisten de bal ver wegwerkte. Rond het kwartuur, ging Niek Van Sprundel in duel, na voorzet van Kristof Janssens, met keeper David Pauwels waarbij deze de bal loste, Niek probeerde aan te leggen, het schot werd afgeblokt.

Basel Zarzour (24’) kwam in balbezit na hoekschop maar deze poging belandde in het zijnet. Kevin Druwé kon zich vrijmaken ter hoogte van de cornervlag, plaatste de bal naar het centrum van de kleine rechthoek, waar Niek enkele centimeters tekort kwam om te besluiten. Tijdens de laatste vijf minuten van de eerste helft moest Frederique op al zijn kunnen beroep doen, deed dat met bravoure en behoedde KVV tweemaal voor een doelpunt.

Tijdens de laatste minuut, mistastte Joren Hebberecht zich schromelijk, Tim Pauwels graaide de bal mee en alleen, afgaand op Fré, had deze ditmaal geen schijn van kans.

Aangezien de inzet van Stekene was de 0-1 ruststand niet onverdiend te bestempelen. Tijdens de rust werd Joren vervangen door Derrit Longeuville, die in het middenveld postvatte, Kevin Druwé ging een verdedigende taak vertolken. Er was nog een schot te noteren, die door Fré werd overgetikt. Darryl Radwidjan moest na het kwartuur het terrein verlaten wegens kwetsuur, werd vervangen door Mathieu Ost.

Had Stekene zich tijdens de voorbije zestig minuten vergaloppeerd? Het recital KVV begon. De ingevallen Mathieu liet duidelijk merken na een wekenlange, inactiviteit wegens  kwetsuur over een niet te stillen voetbalhonger  te beschikken. Na een collectieve aanval, vertrokken bij verdediger Kjell Vandevyvere, via Hakim Boucheta kwam Mathieu (61’) in balbezit en plaatste deze  feilloos in de verste hoek, 1-1.

Na een corner, genomen door Hakim, kopte Mathieu terug tot bij Ennio Bogaert (70’) die de 2-1 liet optekenen. Hakim liet zich opmerken door enkele verdedigers in de wind te plaatsen en keihard onder de lat, de geruststellende 3-1 (78’) te scoren.

KVV ging op zijn elan door en scoorde aan 100%. Na aanspelen door Mathieu, plaatste Niek een strakke voorzet, Ennio (88’)  was op de juiste plaats en mocht voor een tweede maal de felicitaties in ontvangst nemen.

Toen Derrit (89’) zich doorzette in de grote rechthoek werd de bal met de hand beroerd door zijn belager, Niek mocht de penalty omzetten en de 5-1 was  een feit.

Besluit: Al was de eerste helft onder de verwachtingen, gelukkig behoedde Fré, KVV voor enkele tegentreffers, de tweede helft maakte alles goed met gedreven en totaal voetbal. Mathieu maakte een overtuigende indruk. Kjell Vandevyvere, voor de eerste keer aan de aftrap tijdens de competitie deed dit voortreffelijk, alsook Derrit die een gedreven invalbeurt etaleerde.

Opstelling: De Vleesschauwer Frederique, De Neve Tom, Hebberecht Joachim, Hebberecht  Jorgen (46’ Longeuville Derrit), Janssens Kristof (82’), Van Der Maat Oliver, Bogaert Ennio, Cox Stephen, Kevin Druwé, Boucheta Hakim, Van Sprundel Niek en Radwidjan Darryl (58’ Ost Mathieu).