Landzaat: "Ik moest weigeren, hij martelde mijn volk"

Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Landzaat: "Ik moest weigeren, hij martelde mijn volk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Denny Landzaat, speler van FC Twente, heeft een uitnodiging afgeslagen om de Indonesische president te ontmoeten.

Landzaat is van Indonesische afkomst. De Indonesische voetbalbond is in Nederland op zoek naar internationals voor hun nationale ploeg. Maar president Bambang Yudhoyono zou sowieso in Nederland geweest zijn voor een staatsbezoek, maar dat werd in laatste instantie om andere redenen afgezegd.

Hij wou Denny Landzaat ontmoeten om te praten over het nationale elftal van Indonesië. "Ik heb bedankt voor de uitnodiging", zegt de speler van FC Twente. "De president weet dat ik uit Maluku kom. Ik kan niet doen alsof er niets aan de hand is. Hoe kan ik met iemand aan tafel zitten die eindverantwoordelijk is voor de martelingen en jarenlange gevangenisstraffen? En er is nog steeds veel gaande. Twee weken geleden is er iemand overleden, vanwege het onthouden van medische zorg."

"Deze mensen hebben geen geweld gebruikt, slechts op een vreedzame manier hun mening geuit. Uit respect en solidariteit voor mijn mensen op de Molukken en de Molukken hier in Nederland kan ik het niet maken en niet opbrengen hem te ontmoeten. Misschien later, als dit alles niet meer speelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties