Blanc: "Invallers hebben het verschil gemaakt"

Fabian Morren
| 0 reacties
Blanc: "Invallers hebben het verschil gemaakt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frankrijk won met 2-0 van Frankrijk. Het waren de invallers die voor de twee doelpunten zorgden. "Je wint geen wedstrijden met elf, maar met veertien man", aldus bondscoach Laurent Blanc.

Dankzij de invallers namen de Fransen in de laatste tien minuten afstand van Roemenië. Loïc Remy zorgde voor de 1-0, vervolgens scoorde Gourcuff op aangeven van Payet. Beide spelers waren wat eerder ook al ingevallen.

Dat de doelpunten pas in de laatste tien minuten vielen, vindt Blanc niet belangrijk. "Er is niets mis met het winnen van wedstrijden in de laatste tien minuten", zo zegt de bondscoach.

"Roemenië speelde erg georganiseerd en gaf nauwelijks iets weg, maar ik vroeg mijn spelers om geduldig te blijven. De frisheid van de invallers heeft uiteindelijk het verschil gebracht. Roemenië heeft ook wel wat kansen gehad, maar wij verdienen de overwinning."

Over de invallers: "Je wint geen wedstrijden met elf man, maar je wint wedstrijden met veertien man. Ik bracht spelers in de ploeg die een man uit kunnen spelen en het spel snel kunnen verplaatsen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties