Vaessen: "Standard wou De Bruyne halen met wet van '78"

Vaessen: "Standard wou De Bruyne halen met wet van '78"
Foto: © SC

Herinnert u zich nog de commotie die er ontstond toen Standard Steven Defour met de wet van '78 wegkaapte bij Racing Genk. Wel, bijna zat het er weer op volgens ex-voorzitter Jos Vaessen: deze keer was de inzet Kevin De Bruyne.

Jos Vaessen was na het 'geval Defour' serieus in zijn wiek geschoten. "Dat was vreselijk", blikt Vaessen nu terug in HNB. "Er was een herenakkoord in de Profliga om niet van die wet gebruik te maken, en dan gebeurt dat toch. Tot 2006 heb ik met Luciano D'Onofrio een vriendschappelijke relatie onderhouden, jarenlang. Wij zagen elkaar regelmatig ook privé; we gingen samen eten. Hij was een fijne man, dacht ik, maar schiet mij dan zo in de rug."

"Of dat ooit goedkomt? Neen. Ik zou beschaamd zijn in mijzelf als ik dat zou vergeven. Ik erken dat Luciano een buitengewone voetbaldeskundige is, maar wat hij daar heeft geflikt, kan gewoon niet. Weet u, met Kevin De Bruyne hebben ze het van de zomer ook weer geprobeerd. En met dat soort onethische mensen moet ik in de Profliga gaan zitten? Ik denk er nog niet aan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties