Voorde leider af na verlies bij Rapide Lebbeke

Voorde leider af na verlies bij Rapide Lebbeke
Foto: © SC

Een collectief en wilskrachtig Rapide Lebbeke plooide niet toen Voorde na de rust op voorsprong kwam. Zelfs met 10 bleef de thuisploeg er voor gaan en de leiders kregen een optater op het einde.

Net zoals vorige week startte Rapide tegen hoge snelheid en Jeroen Scheerlinckx knalde in de handen van Ben De Jonge (3’). Toen de sterke middenvelder even later opnieuw in balbezit kwam dropte hij de bal in de benedenhoek (6’). Voorde reageerde met een vrije trap van Raymon De Blander maar Koen Mathijs gaf geen krimp (8’). Goudhaantje Kenneth Asselman draaide en kapte zich mooi vrij en frommelde de gelijkmaker tegen de touwen (18’). De thuisploeg liet niet begaan en De Jonge had een goede parade nodig bij een voorzetschot van J. Scheerlinckx (21’). Brecht Moreels kon een vlam van Michael Mannaerts nog net uit de baan halen (25’). Even later moest de bezoekende portier plat bij een kopbal van Bram De Roover. Jeroen Scheerlinckx onderschepte de bal op het middenveld en knalde zijn 2de droog in de winkelhaak (34’). Op slag van rust veegde David Heyrman een schot van De Blander van de lijn.

De koffie was nog maar net verteerd of de bordjes hingen gelijk. Van op de stip joeg Asselman een licht toegekende strafschop voorbij Mathijs. De bezoekers gingen door op hun elan en toen De Blander aan de haal ging schoof hij de bal in de loop van Asselman. Die aarzelde niet en zijn 12de van het seizoen lag in de netten (54’). De bezoekers dachten te vroeg dat de buit al binnen was. Moussa Ogab zocht en vond Bram De Roover en de bordjes hingen gelijk (61’). Rapide ging door en De Jonge kon een vlam van Mannaerts niet klemmen. Op de rebound van De Roover had De Jonge een knappe reflex in huis (66’). De thuisploeg verloor Stijn Vermeiren met een 2de geel en Voorde wou direct profiteren van de situatie. De Blander wurmde zich alleen voor Mathijs maar de thuisgoalie ging gepast in de voeten (71’). De bezoekers namen even gas terug en dat brak zuur op. Michael Mannaerts maakte dankbaar gebruik van zwak uitverdedigen en katapulteerde de bal onhoudbaar binnen (82’). Voorde was nu helemaal uitgeteld en ontsnapte aan een 5de treffer toen De Roover zwaar uithaalde maar De Jonge een goede save in huis had.

Volgende zondag trekt Rapide Lebbeke naar Bellem, terwijl Voorde te gast is bij Kruibeke.

Rapide Lebbeke: Mathijs, K. Scheerlinckx, De Visscher, Vermeiren, Heyrman, J. Scheerlinckx, Putteman, Mannaerts, Ogab (76’ Verhaegen), De Roover, Van den Abbeele.

SV Voorde: De Jonge, Moreels, Van Hecke, Van de Pontseele (69’ Lammens), Leirens, De Blander, Van Cauwenberghe (86’ De Durpel), Delplace, Guillemaere, Van Canegem, Asselman

Doelpunten:6’ J. Scheerlinckx 1-0; 18’ Asselman 1-1; 34’ J. Scheerlinckx 2-1; 48’ en 54’ Asselman 2-2 en 2-3; 61’ De Roover 3-3; 82’ Mannaerts 4-3

Kaarten: Geel: Mannaerts, J. Scheerlinckx, Van Canegem, Asselman Rood: 67’ Vermeiren

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties