Iker Casillas pakt record in Champions League

Jarryd Naegels
| 6 reacties
Iker Casillas pakt record in Champions League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Casillas (29) neemt het straks met Real Madrid op tegen AC Milan. Voor de doelman is dat een speciaal duel. Als hij in actie komt wordt hij alleen recordhouder wat betreft aantal gespeelde matchen in de Champions League.

De Spanjaard zal voor de 104e keer aan de aftrap komen in de Champions League. Daarmee lost hij Oliver Kahn af aan de top van de rangschikking. Kahn had er 103 duels opzitten op het miljoenenbal.

Casillas dankt vooral zijn club dat hij dit heeft mogen bereiken. “Bij een andere club was het me misschien niet gelukt om 104 keer onder de lat te staan. En er kunnen nog veel duels bijkomen, want ik dank nog lang niet aan afscheid nemen.”

Maar het is vooral het duel tegen Milan dat hem bezig houdt. “Ik heb veel slechte herinneringen aan Italiaanse ploegen.  De balans is zeker niet in ons voordeel. Vooral tegen Juventus heb ik een paar keer verloren. Maar statistieken zijn er om te veranderen.”

De Italianen zitten bovendien in een bloedvorm. “Dit is eigenlijk de eerste grote wedstrijd van het seizoen. Er lopen veel grote namen rond bij Milan. Maar bedoeling is om straks goed te spelen en onze fans tevreden te stellen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties