Van Meir: "We missen durf en intelligentie"

Dennis Smeyers
| 7 reacties
Van Meir: "We missen durf en intelligentie"
Foto: © SC

Dat Lierse vanavond twee punten verloren had vanavond, daar was geen twijfel over. Lierse-trainer Eric van Meir was na de wedstrijd tegen Zulte Waregem dan ook erg teleurgesteld.

"Ik telde drie goede kansen die zeker doelpunt konden zijn. De kopbal van Sonck in de tweede minuut al, het schot naast van Radzinski in de tweede helft, en het schot van El Gabas, dat Bossut pakte", aldus Van Meir. Ik ben dan ook zwaar teleurgesteld in het resultaat vanavond, maar wel niet in de manier waarop we dat behaald hebben."

"Zulte Waregem leek echt rijp voor de slachtbank, en dat heb ik de jongens tijdens de rust ook gezegd", ging de coach verder. "Maar sommige van mijn spelers missen gewoon initiatief, ze durfden niet. Het was ook een beetje het verhaal van de laatste vijf wedstrijden: weer veel balverlies, en weer een rechtstreekse rode kaart."

Dat laatste stoorde de trainer zichtbaar. "Dat was een domme en onbegrijpelijke rode kaart." Het was niet het enige onverstandige dat Van Meir had gezien. "Als ik dan zie dat een speler die geblesseerd is vanop 25 meter naar het doel gaat schieten, dan snap ik niet waar we mee bezig zijn. Voetbal is niet alleen met de voeten goed zijn, het is ook met het hoofd dat dat gespeeld wordt. We missen wat intelligentie en durf om druk te kunnen zetten."

"Vanavond hadden we de uitgelezen kans om drie punten dichterbij te komen, maar we hebben ze laten liggen, alles blijft nu bij hetzelfde en dat is jammer",besloot de trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties