Vanden Borre: "Ik stond op het punt te stoppen"

Vanden Borre: "Ik stond op het punt te stoppen"
Foto: © SC

Voor het eerst sinds lang heeft Anthony Vanden Borre nog eens van zich laten horen. In Gazette des Sports geeft hij een openhartig interview. Hij geeft onder meer een verklaring waarom hij niet opnieuw voor Anderlecht speelt.

"Ik heb me de laatste tijd op de achtergrond gehouden, want ik wil tonen dat ik niet meer dezelfde ben van vijf of zes jaar geleden. Ik ben niet langer een bad boy", aldus Vanden Borre. "Ik ben 23 en wil vanaf nul herbeginnen. Ik heb nog lang om mijn carrière in het buitenland verder te zetten. Mijn keuze voor Genk toont aan dat ik niet alleen aan geld denk."

Op een bepaald moment - na de dood van zijn moeder - wou Vanden Borre er de brui aan geven. "Mijn zus heeft me omgepraat, want ik wou echt stoppen. Ze wees me op de opofferingen die mijn familie voor mij deed. Mijn familie en mijn vader zijn ook één van de redenen waarom ik terugkeerde."

"En met Genk-coach Vercauteren heb ik nog een vader. Hij heeft me als eerste een kans gegeven in het voetbal. We hebben wel eens ruzie gehad. Maar welke vader heeft dat niet met zijn zoon?"

Zondag trekt Anderlecht, zijn grote liefde, naar Genk. "Ik blijf een 'ket'. Ik groeide naast het stadion op. Daarom heb ik ook een bod van Standard afgewezen. Waarom ik dan niet voor Anderlecht speel nu? Wel, afgelopen zomer was ik bijna rond met Keulen, maar toen speelde Anderlecht een oefenwedstrijd tegen Keulen. Een bestuurslid van Anderlecht heeft hen toen afgeraden mij te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties