Domenech eist miljoenen van Franse bond

Domenech eist miljoenen van Franse bond
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Raymond Domenech (foto) is geen 'haantje' om zonder handschoenen aan te pakken. Dat weten ze nu ook bij de Franse voetbalbond (FFF). De ex- bondscoach eist miljoenen van zijn voormalige werkgever.

Raymond Domenech werd aangewezen als de hoofdschuldige voor het WK-debacle afgelopen zomer in Zuid-Afrika. Frankrijk werd toen allerlaatste in zijn groep en moet onverrichterzake naar huis zonder winst en zonder ook maar één doelpunt te maken.

Domenech had na zijn ontslag als bondscoach van Frankrijk ook nog een baan als adviseur bij de FFF. Die job raakte hij uiteindelijk ook kwijt op basis van 'het maken van grove fouten'. Als iemand in Frankrijk op die basis ontslagen wordt, heeft hij geen recht op een ontslagvergoeding. Domenech heeft nu besloten het ontslag om die reden aan te vechten en eist nu twee miljoen euro van de FFF.

Domenech kreeg het verwijt dat hij de hand niet schudde van de Zuid-Afrikaanse bondscoach Carlos Alberto Parreira na de match in Bloemfontein. Hij zou ook de ondertussen ex-voorzitter van de FFF Jean-Pierre Escalettes onvoldoende geïnformeerd hebben over de dramatische situatie binnen de Franse spelerskern. Zo moest Nicolas Anelka het WK verlaten en was er een staking van de spelers.


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties