Koster: "Zondag niet meer druk dan anders"

Nico Wieme
| 50 reacties
Koster: "Zondag niet meer druk dan anders"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Adrie Koster zag Club Brugge met 0-2 de boot ingaan tegen Dinamo Zagreb en ziet daarmee de Europese droom verloren gaan. De Nederlander vond wel dat zijn spelers alles gegeven hebben en erkende dat de steun van het publiek hem deugd deed.

De spanning was te snijden in de perszaal van Club Brugge na afloop van de Europa Leaguematch tegen Dinamo Zagreb. Het Clubbestuur had zowel tegen de Kroaten als zondag tegen Anderlecht overtuigend voetbal geëist. Het eerste deel van Adrie Kosters missie is alvast met een sisser afgelopen. "We zijn er niet in geslaagd om tegen Dinamo potten te breken. Eigenlijk hebben we het twee weken geleden in Kroatië laten liggen. Ook thuis hadden we de betere kansen, maar we hebben ze niet afgemaakt."

Details bepalen resultaat

De Zeeuw gaf zijn analyse van de match. "De eerste helft ging gelijk op. Via Karel Geraerts kregen wij wel de beste kans. Na de pauze hoop je op een goal, maar dan valt die aan de andere kant. Aan de twee tegendoelpunten gaat er telkens een fout vooraf. Via Ivan Perisic en een niet gefloten strafschop op Geraerts krijgen we de kans op de gelijkmaker. Die details bepalen mee het eindresultaat. Uit een spelhervatting scoort Dinamo de 0-2. De aansluitingstreffer bleef uit en ook het geloof ebde langzaam weg."

Ook na deze matte prestatie van blauw-zwart bleef Koster zijn spelers uit de wind zetten. "Ik had vandaag zeker het gevoel dat de spelers achter mij staan. Ze zijn ervoor gegaan. Jammer genoeg was dat niet voldoende. Gelukkig volgt Anderlecht zeer snel, zo kunnen we deze wedstrijd van ons afzetten. Vrijdag moeten we dit verwerken."

Druk

Uiteraard wou het verzamelde journaille weten of de Clubcoach niet vreest voor zijn job. "Elke match is belangrijk en zondag tegen Anderlecht zal er niet meer druk zijn dan anders. Ik kijk ook niet verder vooruit dan de volgende wedstrijd. Ik heb de steun van het publiek gehoord en dat deed mij deugd. Verwijtende leuzes aan het adres van Luc Devroe? Neen, die heb ik niet gehoord."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties