Hamburg schuift op na zege tegen Hoffenheim

Anthony Van der Planken

Hamburg heeft een belangrijke driepunter geboekt tegen Hoffenheim. De thuisploeg haalde het met 2-1 en komt zo op gelijke hoogte met zijn tegenstander.

Nochtans was het Hoffenheim dat het beste aan de wedstrijd begon. De derde in de stand kwam na nauwelijks vijf minuten spelen op voorsprong. Na een fout op Demba Ba mocht Sejad Salihovic zijn kans wagen van op de stip. De Bosniër faalde niet: 0-1.

Hamburg liet zich echter niet doen en ging actief op zoek naar de gelijkmaker. Zonder echt te imponeren kwam die er ook op slag van rust. Heiko Westermann legde op voorzet van Guy Demel de 1-1 binnen.

Na de pauze was HSV baas. Een paar minuten voor het einde wist Petric met het hoofd de verdiende 2-1 te scoren.

Hamburg schuift zo op in het klassement en komt op gelijke hoogte met Hoffenheim, dat wel zijn derde plaats aan Frankfurt verliest.