Hull City overgenomen door Egyptenaar

Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Hull City overgenomen door Egyptenaar
Foto: © SC

Hull City, vorig seizoen nog in de Engelse Premier League, is overgenomen door een Egyptenaar. De club staat momenteel 20ste op 24 clubs in de Championship.

Clubeigenaar Russell Bartlett maakte vandaag bekend dat hij de meerderheid van de aandelen heeft verkocht aan de Egyptenaar Assem Allam. Die zou 150 miljoen pond hebben neergeteld om baas te zijn over de club en het stadion.

"Ik wil van Hull City opnieuw een stabiele club maken", zegt de Egyptenaar. "Vorig seizoen degradeerde Hull uit de Premier League en dit seizoen gaat het ook niet goed. Dat moeten we stoppen. De club had 35 miljoen pond schulden, die hebben we ook aangezuiverd."

"In januari trekken we naar de transfermarkt en hopen we enkele goede spelers naar Hull te halen. Of we nog kunnen mikken op een plaats in de play-offs is onduidelijk. We gaan eerst proberen weg te geraken uit de onderste helft van het klassement."

Vorige eigenaar Bartlett blijft actief in de raad van bestuur van de club en zal de Egyptenaar Allam bijstaan om de club beter te leren kennen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties