Hattrick voor 'God' in Australië

Yves Dekoning

Australië heeft er lang op moeten wachten, maar "God" heeft eindelijk een hattrick gescoord voor Perth Glory in de A-League. De prestatie kwam er op een moment dat de nood hoog was.

Robbie Fowler, ex-topschutter van Liverpool FC, zoekt zijn voetbalgeluk nu al enkele jaren in Australië. Zijn club, Pert Glory moet dit seizoen vechten tegen de degradatie, maar kan zich optrekken aan de prestatie in de laatste wedstrijd. Tegen Melbourne Victory werd met 3-1 gewonnen en "God" liet eindelijk nog eens een hattrick optekenen.

Na tien wedstrijden zonder zege mocht Perth nog eens juichen. Bovendien was de hattrick van Fowler de allereerste in de A-League dit seizoen. In de 13de minuut zette Fowler een strafschop om. Na 54 minuten spelen werkte hij een knappe aanval koel af. Op het uur trapte hij zijn derde tegen de netten. Tien minuten voor tijd scoorde Mate Dugandzic nog tegen. Archie Thompson (ex-Lierse) kwam niet tot scoren.

Perth Glory is nu achtste op elf ploegen. Brisbane Roar prijkt helemaal bovenaan de Australische competitie. De autoritaire leider versloeg dit weekend Melbourne Heart, de ploeg van Josip Skoko (ex-Genk) en Gerald Sibon.